1-677-124-44227

info@yourbusiness.com

184 Main Collins Street | West victoria 8007

Follow us On Instagram

Top

Mobiliteit

Nieuw winkelpark zorgt eindelijk voor heraanleg N8

Het project Ninouter wordt niet alleen een mijlpaal voor de uitbreiding van de Ninoofse handel, maar ook voor de veiligheid op de Brakelsesteenweg. De plannen voorzien namelijk, naast een gloednieuw winkelpark  met 7 handelszaken, ook in de lang verwachte heraanleg van de N8.

De eerste stappen in het project werden intussen al 10 jaar geleden gezet. Nu is de laatste fase in zicht. Ontwikkelaar Mitiska REIM wil volgend jaar beginnen bouwen, zodat de Ninovieters er in 2018 kunnen shoppen. Het nieuwe retailpark omvat 7 winkels met grote oppervlakte die geen plek vinden in het centrum: 4 daarvan komen van een andere locatie in Ninove (Lidl, Overstock, X²O, JBC), 3 zijn nieuw (AS Adventure, Ava en een nog in te vullen schoenwinkel).

Tegelijk zal het Agentschap Wegen en Verkeer de nu al gevaarlijke Brakelsesteenweg verbeteren en veiliger maken. Twee nieuwe verkeerslussen zullen ervoor zorgen dat weggebruikers veel minder met elkaar in conflict komen.

pic-mobiliteit-02

Praktisch

Grondplannen

Hieronder kan u de grondplannen raadplegen in pdf-vorm

Bekijk hier het grondplan van het project

Bekijk hier het grondplan van verkeerslus 1

Bekijk hier het grondplan van verkeerslus 2

pic-plan-04

Getuigenissen

De uitgewerkte mobiliteitsoplossing krijgt terecht de steun van het Agentschap Wegen en Verkeer en de andere betrokken overheidsinstanties. Het plan biedt niet alleen een oplossing voor de ontsluiting van het retailpark, maar werkt ook een aantal bestaande pijnpunten weg op dit deel van de Brakelsesteenweg. De huidige linksafbewegingen veroorzaken namelijk vervelende wachtrijen en leiden tot gevaarlijke manoeuvres. Het alternatief met de verkeerslussen wordt dan ook door alle specialisten unaniem positief beoordeeld.

icon-perso-valere
Valère Ceyssens
verkeersspecialist Arcadis

Telkens ik auto’s de Brakelsesteenweg zie kruisen, hou ik mijn hart vast. De geplande verbeteringswerken zullen die gevaarlijke manoeuvres in de toekomst onmogelijk maken. Daarvoor rij ik met plezier een paar 100 meter om.

icon-perso-etienne
Etienne Van Der Steen
inwoner Outer

Ik ben er gerust in dat Ninouter geen verkeersproblemen zal veroorzaken. Ten eerste wordt dit bevestigd door experten. En ten tweede zouden winkels anders niet investeren in het project. Vandaag staan er trouwens wél files op de Brakelsesteenweg doordat linkafslaande voertuigen achterliggers ophouden.

icon-perso-geert
Geert Van den Bossche
Eigenaar Ford garage Brakelsesteenweg